VUOKRAUSEHDOT

VARAUS
Varausmaksu 35 % vuokran määrästä peritään tai laskutetaan varauksen yhteydessä. Mikäli varausmaksua ei makseta laskun eräpäivänä, katsotaan varaus peruutetuksi. Vuokranantajalla on tässä tapauksessa oikeus periä vuokralaiselta kohdassa ”peruutukset” mainittu peruutusmaksu

VUOKRA
Varsinainen vuokra vähennettynä varausmaksulla maksetaan 14 vrk ennen vuokrauksen alkamisajankohtaa. Mikäli vuokraa ei makseta eräpäivänä, katsotaan varaus peruutetuksi. Vuokranantajalla on tässä tapauksessa oikeus periä vuokralaiselta kohdassa ”peruutukset” mainittu peruutusmaksu.

VAKUUTUS
Autossa on EU:n talousalueella voimassa oleva liikenne- ja kaskovakuutus. Vakuutuksen omavastuu veloitetaan vahinkotapauksissa vuokralaiselta. Auton viemisestä ulkomaille tulee mainita varausta tehtäessä, jotta tarvittavat luvat ja vakuutukset saadaan hankittua.

PANTTI
Vakuutuksen omavastuuta ja muita sopimuksessa tarkoitettuja mahdollisia maksuja varten on vuokralainen velvollinen antamaan vuokranantajalle omavastuun suuruisen pantin joka jätetään autoa luovutettaessa pankki- tai luottokortilla. Pantti palautetaan asiakkaalle hänen palauttaessaan matkailuauton samassa kunnossa kuin se oli luovutettaessa.

VAATIMUKSET
Vuokralaisen tulee olla täyttänyt 21 vuotta ja hänellä tulee olla vähintään vuoden voimassa ollut ajokortti. Vuokralaisella tulee olla voimassaoleva pankki- tai luottokortti.

VUOKRA-AIKA
Auton luovutus- ja palautusajat sovitaan tapauskohtaisesti vuokralaisen kanssa. Mikäli vuokralainen palauttaa auton myöhästyneenä, on hän velvollinen suorittamaan sopimussakkona kaksinkertaisen päivävuokran kultakin alkavalta vuorokaudelta. Lisäksi vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle kaiken sen vahingon, jonka vuokranantaja näyttää myöhästymisestä aiheutuneen.

AUTON KÄYTTÖ
Vuokralainen on velvollinen hoitamaan autoa ja sen varusteita huolellisesti. Vuokralaisella ei ole oikeutta luovuttaa autoa edelleen kolmannen käyttöön. Autoa on oikeutettu kuljettamaan vain vuokrasopimuksen tehnyt henkilö tai erikseen vuokranantajan hyväksymä henkilö. Vuokralainen sitoutuu maksamaan vuokra-aikana määrätyt sakot ja pysäköintivirhemaksut. Vuokralainen sitoutuu korvaamaan autolle kaikki autolle muusta kuin normaalista kulumisesta aiheutuneet vauriot, mukaan lukien mahdolliset kiven tai muun esineen aiheuttamat tuulilasivauriot.

SIIVOUS
Auto tulee palauttaa siivottuna sisältä, jätevesisäiliö ja wc-kasetti tyhjennettynä. Ulkopuolista pesua ei tarvitse suorittaa. Auton siivouksesta peritään 200 euron siivousmaksu ja kasetti-wc:n sekä jätevesisäiliön tyhjennyksestä 60 euron tyhjennysmaksu.

POLTTOAINE, KAASUT JA KEMIKAALIT
Palautettaessa autossa tulee olla sama määrä polttoainetta ja kaasua kuin autoa noudettaessa.
WC-kemikaalit sisältyvät vuokraan.

PERUUTUKSET
Vuokralaisen purkaessa sopimuksen aikaisemmin kuin 30 vrk ennen vuokra-ajan alkua vuokranantaja palauttaa varausmaksun kokonaisuudessaan. Vuokrauksen hinnasta peritään varausmaksu 35 %, jos peruutus tehdään 30-8 vrk ennen vuokrauksen alkua. Jos peruutus tehdään myöhemmin kuin 8 vrk ennen vuokrapäivää tai vuokralainen ei nouda vuokrakohdetta sovittuna ajankohtana tai ajoneuvo palautetaan ennen vuokrakauden loppua, vuokrahinta peritään täysimääräisenä.

VAHINGONKORVAUKSET
Vuokralainen on oikeutettu vahingonkorvaukseen vain, jos viivästys auton luovutuksessa tai vika tai virhe autossa johtuu vuokranantajan laiminlyönnistä. Vuokranantaja ei ole vastuussa vuokralaiselle aiheutuneesta välillisestä vahingosta.

TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄINTEN PITO AUTOSSA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!


AUTON NOUTO- JA PALAUTUSPAIKKA NAANTALI TAI SOPIMUKSEN MUKAAN. MUUTEN SOPIMUSSUHTEESSA NOUDATETAAN SUOMEN AUTOVUOKRAAMOLIITON YLEISIÄ SOPIMUSEHTOJA.
www.autovuokraamoliitto.fi/ehdot.pdf